''Futbolu 35 yaşında bırakmayı düşünüyorum''

''Futbolu 35 yaşında bırakmayı düşünüyorum''

Galatasaray'ın tecrübeli futbolcularından Sabri Sarıoğlu 35 yaşına kadar futbol oynamak istediğini açıkladı.

Sabri Sarıoğlu'nun tüm açıklamaları şöyle;

- Florya'ya geldiğim ilk günü nasıl unutabilirim.  Küçük takımda santrafor oynuyordum.Galatasatasaray'a karşı oynadığım maçta 3 gol atıp 1 asist yapmıştım. o gün beni Galatasaray altyapı sorumlusu Salih Hoca'yla tanıştırdılar ve 12 yaşımda Galatasaray'dan teklif geldi.1996 yılında Galatasaray kapısından içeri girdim. Benim Galatasaray sevgim hiçbir şeyle kıyaslanmaz. Galatasaray'da hala başarıya açım. 

- Galatasaray sadece bir kulüp değil, çok büyük bir aile. Bana öğretilenleri bende şimdi altyapıda oynayan arkadaşlarıma öğretiyorum. 15-16 teknik direktörle tanıştım.Fatih Terim'in yeri ayrıdır. Ondan sonra Mircea Lucescu beni en etkiliyen teknik direktörlerin başındadır. Lucescu, ben ilk A takıma çıktığımda benimle çok ilgileniyordu. Antrenmanlarda neler yapmam gerektiğini anlatırdı. Fatih Terim her zaman 1 numaradır. Fatih Hoca her zaman bir baba gibi bir abi gibi davranırdı. Bütün çalıştığım teknik direktörlerden bir şeyler kapmaya çalıştım. 

- Futbolu bırakmak için kendimi hazır hissetmiyorum. Futbolcu kendine baktığı sürece, oynamaya devam edebilir. 

- Galatasaray yönetimi beni gönderirse, başka kulüpte forma giyerim. Yönetimize saygı duyarım, çok üzülürüm ve ayrılırım. 35 yaşına kadar oynamak istiyorum, ben kendime güveniyorum. 

- Antrenörlük kariyerime başlarsam  oynayan,oynatan, rakibe baskı kuran ve izleyiciye zevk veren bir takım yaratmak isterdim.

- Kariyerimde Süper Final zamanı Kadıköy'de kaldırdığım şampiyonluk kupasını hayatım boyunca unutmayacağım.

- Son 2 senedir, art niyetli şekilde bazı basın organlarının sözleşmemle ilgili haberlere çok üzüldüm. Yönetim benden o maddeyi çıkarmamı istedi ve ben de pazarlık etmeden kabul ettim. Galatasaray'da her sözleşmemde ben hiçbir madde sunmadım. Yönetim önüme ne koyduysa ben onu imzaladım. Her gün basında şu kadar para alıyor diye haber yaptılar. Galatasary'la pazarlık yapmak bana yakışmaz. Mustafa Denizli odasına çağırdı, sözleşmeyi uzattılar 2 dakikada imzaladım ve çıktım odadan. Ertesi gün tribünler bana tepki gösterdi. O gün çok üzülmüştüm. Galatasaray kulübüne zarar geleceğine bana zarar gelsin.  Benim yaşantımda olmazsa olmazım, insanların birbirine saygı duymasını beklerim. Seversin sevmezsin ama saygı duymak zorundasın..

- Arda Türk futbol tarihinin en üst noktasına geldi. Eleştirlmesi normal ve Arda bunu anlayışla karşılıyordur. 

 -Bana göre en iyi 10 numara Hagi ama Alex'i de yabana atmamak lazım. Alex Fenerbahçe’nin gelmiş geçmiş en iyi yabancı futbolcusudur. 1 numaram Hagi.

- Galatasaray, matematiksel şansı bitmediği sürece şampiyonluktan başka bişey kovalamaz. Şampiyon olamasak da en üst sırada bitirmek için çalışacağız. 

- Beşiktaş iyi bir performans yakaladı, Başakşehir de tam takım oyunu oynuyor. Futbolda kimin şampiyon olacağını tahmin etmek zor. İyi olan kazansın.. Biz kendimize bakıyoruz..

- Teknik direktör değişiklikleri kimi zaman işe yarıyor, kimi zaman ise yaramıyor. Hamza Hocayla 3 kupa kazandık. Biz Galatasaray Kulübü’nün işçileriyiz. Galatasaray için çalışırız. Yerli ya da yabancı teknik direktör ayrımı yapmam.

- 2006 yılında 16 dakika beklediğimiz şampiyonluk anısını asla unutamam. 16 dakika bizim için bitmedi. Bazen internetten o görüntüleri izlerim. Kadıköy'de kupayı kaldırdığımız zaman soyunma odasında saatlerce bekledik. Bunları unutumam.

- Bursa'ya attığım gol kariyerimin en güzel golüydü. En iyi 2. golüm ligdeki ilk golüm Bursaspor'u attığım gol. 3. gol ise 90'da Bordeaux’a attığım gol.

- Benim orjinim sağ açık. Fatih Hoca ilk başta sağ açık kullanıyordu. Gerets benden sağ bek oynamamı istedi. Bence futbolcu mevkii ayırt etmemelidir.

- Futbolcununda hakeme yardım etmesi lazım ama hakeminde futbolcuya yardım etmesi lazım. Bazı hakemler siz itiraz ettiğinizde size daha tepkili cevap veriyor ve bizde daha fazla sinirleniyoruz. Karşılıklı sevgi ve saygı yakalarsak her şey daha iyi olabilir.

- Çok aşırı olmasa da yemek yemeyi severim. Annemin mantısına bayılırım. Yemek seçmem. 

Boş zamanlarımda ailemleyim. 

- Spor programı izlemiyorum. En zevk aldığım lig Premier lig, sonra LaLiga geliyor. Ama ne zaman futbol maçı olsa ayırt etmeden izliyorum.

- Oğlum futboldan çok uçaklarla ilgileniyor. 

- Ryan Giggs 40 yaşına kadar oynadı. O da kendini iyi hissediyordu oynadı. Futbolcu kendine baktığı sürece, takımına katkı verdiği sürece oynayabilir. Ben ilk günkü gibi heyecanlı ve başarıya aç hissediyorum. 

- Ben 21 yıldır Galatasaray formasını gururla taşıyorum. Formamı hep aynı heyecanla giyiyorum. Benim görevim her zaman takımımı en iyi şekilde temsil etmektir. Eleştirilere her zaman açığım ama art niyetlilere ve yalanlara gerek yok. Ben vicdanen rahatım, Galatasaray için her şeyi yaptım..

BeINsports