Galatasaray taraftarını böyle aradılar !

Galatasaray taraftarını böyle aradılar !

İspanyol polisi, Atletico Madrid-Galatasaray maçında güvenlik tedbirlerini abartınca ortaya büyük tepki çeken görüntüler çıktı.

Atletico Madrid ile Galatasaray arasındaki Şampiyonlar Ligi maçında olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.

UEFA tarafından güvenlik derecesi yüksek maç olarak belirlenen 90 dakika öncesinde Madrid'de stada giden yollar kesildi, basın mensupları dahil herkes didik didik arandı.

Maçın oynandığı Vicento Calderon Stadı'na giden yollar kesilip hiçbir aracın geçmesine izin verilmedi. Atlı polisler ve zırhlı çevik kuvvet araçları başta olmak üzere binin üzerinde güvenlik görevlisi stadyum çevresinde görev yaptı.

1-20151126083345.jpg
İspanyol polisi, maç için Türkiye'den gelen gazetecilerin çantalarını dahi aradı. Foto muhabiri, polisin isteği üzerine malzemelerinin bulunduğu çantayı açıp içinde neler olduğunu gösterdi.

Bileti olmayan kimse stat çevresine alınmazken, basın mensuplarının çantaları da 3 noktada arandı. Bu aramaların her seferinde medya mensuplarının çantaları boşaltılıp incelendi.

Galatasaray taraftarı stada girerken de güvenlik riski olduğu öne sürülerek Türkiye'den giden basın mensupları uzun süre bekletildi.

2-229.jpg
İspanyol polisi, maça gelen bazı Türk taraftarların üstlerindeki kıyafetleri dahi çıkarttırıp öyle aradı. Bu görüntüler Galatasaray taraftarlarından büyük tepki gördü.

3-096.jpg
İspanyol polisi ayrıca K9 köpekleri ile stadın içindeki tuvaletleri de tek tek inceleyip bomba araması yaptı.

Hürriyet