Karşıyaka'da adaylar geri çekiliyor

Karşıyaka'da adaylar geri çekiliyor

Karşıyaka'da yaklaşan seçim öncesi başkan adaylıklarını açıklayan isimler bir bir geri çekiliyor.

İkinci 2’nci Lig’e düşmenin üzüntüsünü yaşayan Karşıyaka’da 14-15 Mayıs’ta yapılacak olağanüstü kongre öncesi başkan aday adayı olarak ortaya çıkan isimler bir bir çekiliyor. Eski Basketbol Şube Başkanı Turgay Büyükkarcı’dan sonra bir süredir destek turlarını sürdüren Asbaşkan Turhan Gürsel Urhan da hedeflediği mali katkıyı bulamadığını söyledi. Urhan, “İstediğim ortam oluşmadı. Macera aramamak lazım. Yeni yönetim kulübe ilave borç getirmemeli. Dere çok hızlı akıyor” dedi.

Daha önce 3 kez seçime girip kaybeden ve bir süredir camiada nabız yoklayan Mutlu Altuğ’dan da şu ana dek adaylıkla ilgili hiçbir açıklama gelmedi. 15 Mayıs’ta seçilecek yeni yönetim, muhtemel transfer yasağını düşünerek 31 Mayıs’a kadar takımda kalması istenen futbolcularla anlaşmak zorunda. Yönetimler, geçen ay yürürlüğe giren yeni tüzüğe göre kulübü 1 yılda yüzde 3’ün üzerinde borçlandırdıklarında şahsi olarak sorumluluk alıyor.

FATİH DİNİZ YIKILDI

Karşıyaka’da başkanlıkta üçüncü dönemini geçiren Fatih Diniz, futbol takımının küme düşmesiyle kahroldu. Konuşmanın bile çok acı olduğunu söyleyen Başkan Diniz, şunları söyledi:

“Kulübe 30 yıl hizmet ettikten sonra düşen takımın başkanı olmak çok üzücü. Devre arasında son sıradaki takımı kurtarma umuduyla göreve soyunduk ama başaramadık. Keşke son haftalardaki futbolu sezon içinde sergileyebilseydik. Keşke teknik direktör Soner Tolungüç’le daha önce anlaşsaydık. Bu kötü tecrübe umarım herkese ders olur. Artık daha fazla borçlanmamalı, pahalı transferlerden uzak durmalıyız. Daha önce yapamadığımız altyapıya dönmeyi önümüzdeki dönemde mecburiyetten yapabiliriz. Ciddi boyutta altyapı çalışması gerçekleştirmeliyiz.”

SIÇRAMA ZAMANI

Karşıyaka Divan Kurulu Başkanı Cihan Büyükoral, camia olarak artık geçmişi ve kırgınlıkları geride bırakarak yeni bir sıçrama yapmaları gerektiğini söyledi. Kulübün büyüklüğünün böyle dönemlerde ortaya çıkması gerektiğini belirten Büyükoral, şu görüşleri savundu:

“Yaşar Holding ve eski başkanlarla görüşeceğim. Kongrede mali sıkıntı çekmeyecek, camiayı arkasına alacak, güçlü bir yönetim seçilmeli. Gerekirse adaylar birleşmeli. Divan olarak mevcut yönetimden 6 Mayıs’a kadar gelir-gider listesi istedik. Camia içinden ve camia dışından aday olarak gelecek, imkanı olan isimlere kapımız açık. Tüzüğümüz gereğince seçimden önce divana gelerek listelerini vermelerini bekliyoruz.”

TÜRETKEN ÇOK ÜZGÜN

Karşıyaka Divan Kurulu Onursal Başkanı Tahir Türetken, küme düşmenin acı verici olduğunu söyledi. Yaşadığı sağlık sıkıntılarına rağmen basketboldaki iç saha maçlarını kaçırmayan 93 yaşındaki Türetken, “Kulübün önünde karanlık bir tablo var. Bundan sonra ne yapılacağı çok önemli” dedi.