''Kimseye yararlı olmaz''

''Kimseye yararlı olmaz''

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Skenderbeu maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA Avrupa Ligi'nde Arnavutluk'un Skenderbeu ekibini 2-0 yenerek grupta liderliğine yükseldikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Güneş, galibiyet için çıktıkları maçtan istedikleri sonucu aldıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Kazanmamız durumunda son maçta bir beraberlik bile bize yetiyordu. Bunun yanında bugün oynanan grubun diğer maçında Sporting Lizbon'un kazanamaması halinde gruptan çıkma durumumuz vardı. Maçın ilk yarısında rakibin savunma anlayışı ve kontraya çıkışı konusunda sıkıntılarımız oldu. Oyunun temposu da bizim için çok iyi değildi. Az pozisyona girdik ve rakibe birkaç pozisyon verdik. İkinci yarı daha fazla pozisyonlara girdik. İlk yarıda Cenk'in attığı gol oyuna biraz daha rahatlık getirdi. Oyun ve pozisyon üstünlüğümüz var ama az da olsa rakibe verdiğimiz etkili pozisyonlar var. Bu da bizim eksikliğimizdi. Kazanmak güzel bir şey."

Karşılaşmada sakatlık geçiren Ersan Adem Gülüm ile tedavilerine devam edilen diğer futbolcuların durumlarıyla ilgili bir soru üzerine Güneş, "Veli'yi Akhisar Belediyespor maçında düşünmüyorum. Zaten o pozisyonda değil. Sosa'nın ufak bir rahatsızlığı vardı, riske etmek istemedim. Yarından itibaren daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Ersan, Medicana Sivasspor maçında darbe almıştı. Bugün bir kez daha rahatsızlandı. Durumuna bakacağız. Kontrollerden sonra karar vereceğiz" diye konuştu.

Şenol Güneş, uzun bir aradan sonra bu maçta bazı futbolculara ilk 11'de görev vermesiyle ilgili soruya, "Her oyuncu oynayabilir, girip, çıkabilir. Bir karar veriyoruz. Biz oyuncuları sahaya sürüyoruz, onlar da en iyisini yapmaya çalışıyorlar. Bugün de böyle bir kadroyla çıktık. Bu çıkmayanların kötü olduğunu göstermez. Saha içinde herkes iyi niyetle çalıştı. Bireysel olarak eleştiri yapmayı fazla doğru bulmuyorum. Çünkü hepsi bize yararlı oyuncular" yanıtını verdi.

"Görüşümün kimseye yararlı olduğunu düşünmüyorum"

Şenol Güneş, Türk futbolunda kendisi dışında Fatih Terim ve Mustafa Denizli'nin de görev yaptığı belirtilerek, hangisinin daha iyi olduğuna yönelik bir soru üzerine, "Türk futboluyla ilgili görüş beyan etmek istemiyorum, çünkü görüşümün kimseye yararlı olduğunu düşünmüyorum. Hepsi başarılı, hepsi iyi antrenörler. Ben kendimle ilgili bir muhakeme yapmam. Benim için en büyük ödül kendimin bir adım daha ileriye gidebilmesidir. Geri kalan ödülleri istemem" diye görüşlerini aktardı.

Tecrübeli teknik adam, Kerim Frei'ın oyundan alınmasına tepki göstermesiyle ilgili soruya ise "Kerim'in olumsuz bir tepkisi yok. Kerim'in saha içindeki duruş ve hareketlerini yorumlarsanız bundan çok mana çıkartırsınız. Öyle bir oyuncu yok zaten bizde. Kaldı ki görev veriyoruz. Görev alırlar, oyundan çıkarlar. Bunlar doğal şeyler" yanıtını verdi.

Karşılaşmada golleri atan Cenk Tosun'un iyi çalıştığını anlatan Güneş, "Cenk Tosun güzel goller attı, bazı golleri de kaçırdı. Bu hatalar oyunudur. Bu hataları ne kadar az yaparsa o kadar fazla oynayabilir. Bazen sonradan, bazen baştan oynar. Memnunum kendisinden. Bütün futbolcular hazır olmalı. Önemli olan kimin girdiği ya da çıktığı değil, girenlerin çıkanların ne yaptığıdır" değerlendirmesinde bulundu.