Yeni hocayı veto etti

Yeni hocayı veto etti

Erkan Zengin yeni teknik direktör adayı Henrik Larsson'u istemedi...

Trabzonsporlu Erkan Zengin İsveç Milli Takımı'nda yeni teknik direktör olarak en çok öne çıkan isim Henrik Larsson'a, diğer milli futbolcuların aksine destek vermedi.
 
İsveç Milli Takımı forması giyen Trabzonsporlu Erkan Zengin, yeni hoca konusunda görüş bildirdi. EURO 2016 finallerine katılacak olan İskandinav ekibinde mevcut hoca, turnuvanın ardından görevinden ayrılacak.
 
Erik Hamren'in yerine geçmesi beklenen isimler arasında Jörgen Lennartsson ve Hakan Ericson da yer alırken en çok şans ise ülke futbolunun efsaneleri arasındaki Henrik Larsson'a veriliyor. İsveç Milli Takımı'ndan da bir çok oyuncunun destek çıktıkları 44 yaşındaki çalıştırıcıya Erkan Zengin ise sıcak bakmadı. 
 
'Umarım kararını değiştirir'

 
İsveç basını Larsson'u bir tek Erkan Zengin'in istemediği yorumunu yaparken, bordo-mavili oyuncunun şu sözlerine yer verdi: "Bence Larsson için çok erken. Kendisi bu işi kaldıracak kadar tecrübeli değil. Biraz daha tecrübe kazanması gerekir. Lennartsson ile U-21 takımında çalıştım. Kendisi iyi bir teknik adam. Ancak benim tercihim yine Erik Hamren olur. Umarım kararını değiştirir ve takımın başında kalır".  

'Aragones gibi olabilir'
 
Erkan Zengin, "Erik Hamren beni mili takıma alan kişidir. Luiz Aragones İspanya'yı 2008'de şampiyon yaptı. Turnuva sonrasında görevinden ayrılacağını daha önceden açıklamıştı. Bu bir sorun olmadı. Sonrasında Fenerbahçe'ye gitti. O yüzden Hamren'in durumunda da bir sorun olacağını zannetmiyorum. Hamren'in açıklamasının zamanlaması konusunda eleştirilmesini doğru bulmuyorum" diye konuştu. 
 
'Zlatan Rusya'da oynar'
 
Kendisine yöneltilen 'Zlatan Ibrahimovic'in Avrupa Şampiyonası'ndan sonra futbolu bırakacağına inanıyor musun?' sorusunu da yanıtlayan tecrübeli futbolcu Rusya'nın ev sahipliğinde yapılacak dev organizasyonu adres olarak gösterdi: "Evet benim de bırakmam gerekiyor" şeklinde esprili bir yanıt veren Erkan Zengin şöyle devam etti: "Her hafta neler yaptığını görüyoruz. Gollerini aralıksız atmaya devam ediyor. Sıradaki Dünya Kupası'nda da oynar".  

Milliyet